آنچه در این مقاله می خوانید

علل خستگی دائم بدن


آسیابادی در این مقاله؛ به بررسی «علل خستگی دائم بدن» میپردازد.

همه ما از خستگی و مشغله‌ بیش از حد زندگی شکایت می‌کنیم. اغلب اوقات حق با شماست، امافعالیت‌های اجتماعی خود را کم کنید، غذاهای سالم و بی‌خطرتر بخورید، مایعات بیشتری بنوشید، مولتی ویتامین مصرف کنید و مصرف کافئین و الکل را کاهش دهید.

اگر پس از این تغییرات، هنوز هم نشانه‌های خستگی را احساس کردید به کمک حرفه‌ای نیاز دارید. خستگی بیش از حد می‌تواند از علائم یک بیماری بسیار جدی‌ پزشکی باشد که قابل درمان است.

آنچه در این مقاله می خوانید

علل خستگی دائم بدن

خستگی دائمی بدن می‌تواند به دلیل عادات بد و سبک زندگی نامناسب، برخی از بیماری‌های جسمی یا اختلالات روحی و روانی باشد. مصرف برخی از داروها یا حساسیت‌های غذایی هم می‌توانند باعث خستگی مزمن شوند.

علل خستگی دائم 2
علل خستگی دائم 2

بیماری‌هایی مثل افسردگی، اضطراب، کم خونی، فیبرومیالژیا، بیماری‌های قلبی و کلیوی، کم کاری غده تیروئید، نداشتن تحرک بدنی کافی، دیابت، آپنه خواب و… از علل ایجاد خستگی مزمن هستند.

کم خونی

خستگی ناشی از کم خونی به دلیل کمبود گلبول‌های قرمز خون است، که اکسیژن را از ریه‌ها به بافت‌ها و سلول‌ها می‌رساند، که ممکن است احساس ضعف و تنگی نفس ایجاد کند.
کم خونی می‌تواند به ‌علت کمبود آهن یا ویتامین، از دست دادن خون، خونریزی داخلی یا یک بیماری‌های مزمن از قبیل آرتریت روماتوئید، سرطان یا نارسایی کلیه ایجاد شود.
یک ارزیابی کامل برای کم خونی شامل تست‌های فیزیکی و آزمایش خون مانند محاسبه‌ی تعداد سلول‌های خونی یا اندازه گیری گلبول‌های قرمز خون باشد..

دیابت

افراد مبتلا به دیابت (آزمون قند خون ناشتا) اغلب دچاراحساس خستگی و نداشتن انرژی کافی هستند با علائم زیر:

  • تشنگی بیش از حد
  • تکرر ادرار
  • گرسنگی
  • کاهش وزن
  • تحریک پذیری
  • عفونت‌های مخمری
  • تاری دید
علل خستگی دائم 1
علل خستگی دائم 1

افسردگی

احساس غم و ناراحتی زیاد، یا افسردگی یک بیماری مهم است که خواب، غذا خوردن، احساس ما در مورد خودمان و دیگران را تحت تاثیر قرار می‌دهد. بدون درمان، علائم و نشانه‌های افسردگی ممکن است برای هفته‌ها، ماه‌ها و یا حتی سال‌ها به طول انجامد.
علائم افسردگی می‌تواند باعث کاهش انرژی، تغییرات در الگوهای خواب و غذا خوردن، مشکلات حافظه و تمرکز و احساس ناامیدی، بی ارزشی و منفی نگری توام شود.

سندرم خستگی مزمن

این وضعیت پریشان کننده و باعث خستگی مفرط می‌شود که به سرعت اتفاق می‌افتد. افرادی که از CFS رنج می‌برند، پس از انجام فعالیت‌های عادی روزانه احساس خستگی شدیدی دارند و به‌راحتی با فعالیت‌های جزئی خسته می‌شوند. سندرم خستگی مزمن، ناشناخته می‌ماند، چون هیچ علت شناخته‌ شده‌ای برای آن وجود ندارد. علائم دیگر آن عبارتند از:

  • سردرد
  • درد عضلانی
  • درد مفاصل
  • ضعف
  • غدد لنفاوی دردناک
  • ناتوانی در تمرکز
علل خستگی دائم 4
علل خستگی دائم 4

اختناق در خواب

اگر شما هنگامی که از خواب بیدار می‌شوید احساس خستگی می‌کنید، ممکن است مشکل اختلال خواب داشته باشید؛ مهم نیست که چقدر استراحت کرده‌اید اما باز هم احساس گیجی و خستگی دارید. اختناق در خواب یک اختلال است که با وقفه کوتاهی در تنفس در طی خواب همراه می‌شود.

در رایج‌ترین نوع اختناق انسدادی خواب، راه هوای تنفس فوقانی شما مسدود و یا تنفستان برای چند ثانیه کم می‌شود، که به نوبه خود هشدار‌هایی برای مغز است تا شما را برای تنفس مجدد از خواب بیدار کند. شخص مبتلا به اختناق خواب ممکن است در طول شب برای ده‌ها یا حتی صدها بار دچار قطع تنفس شود.

معمولا دارای‌ نشانه‌هایی از قبیل خروپف است و به‌طور کلی با خستگی در روز بعد همراه می‌شود. از آن‌جا که اختناق در خواب می‌تواند منجر به بیماری‌های قلبی، فشار خون بالا و سکته مغزی شود، شناسایی آن از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

استرس

استرس زیاد می تواند تاثیری منفی بر سطوح انرژی بدن انسان داشته باشد. در شرایطی که افراد بسیاری در زندگی خود با استرس فراوان مواجه هستند، برخی از چگونگی مدیریت کارآمد و پیشگیری از تاثیر منفی آن بر سلامت خود آگاه هستند.
از جمله مواردی که می توانند موجب افزایش استرس شوند بدون این که خود شما متوجه آن باشید می توان به رسانه های اجتماعی، خانواده و شغل اشاره کرد.

علل خستگی دائم 5
علل خستگی دائم 5